slide top

LIVERESULTS  Sprint |  Aquabike 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου, Race Report

 

Η Transition Sports & η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου υποδέχτηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Moraitis Sports όλους τους λάτρεις του Τριάθλου για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τριάθλου σε δύο αποστάσεις και σε έναν αγώνα που τα είχε όλα: OLYMPIC (SWIM: 1500m, BIKE: 40Km, RUN: 10Km) και την SPRINT (SWIM: 750m, BIKE: 20Km, RUN: 5Km). Μετά το μπουρίνι στον αγώνα Κολύμβησης της προηγούμενης Κυριακής, η σημερινή ζέστη έπαιξε και πάλι τον ρόλο της επηρεάζοντας τις επιδόσεις των αθλητών.

Το παρόν έδωσαν τελικά 251 συμμετοχές στο ατομικό και 26 συμμετοχές στο ομαδικό, οι οποίες σχεδόν ισομοιράστηκαν στις δύο αποστάσεις. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσαν ανάμεσα στις συμμετοχές και οι νέοι αθλητές (Έφηβοι, Νεανίδες) οι οποίοι σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους και είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν δίπλα σε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, που έλαβαν μέρος στον αγώνα μας.

Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να δίνει μια ξεχωριστή νότα, αποφασίστηκε να δοθούν δύο εκκινήσεις με διαφορά 3 λεπτών: Μια για όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα κολύμπαγαν χωρίς wetsuit και μια για όλα τα Age Groups & τα ομαδικά.

Από τα πρώτα κιόλας μέτρα ήμασταν σίγουροι ότι η σημερινή μάχη θα ήταν ιδιαίτερα έντονη…

SPYR4478

Φυσικά αδιαφιλονίκητο φαβορί για το κολύμπι ήταν ο Ι. Δρυμωνάκος (Ομάδα ΩΚΕΑΝΟΣ) που βγήκε σε μόλις 00:19:07 ενώ δεύτερος βγήκε ο πολύ γρήγορος Σ. Χρυσικόπουλος (00:20:23) και τρίτος ακολούθησε ο Γ. Σουβατζόγλου με 00:20:30. Πρώτη γυναίκα με διαφορά από την δεύτερη Κ. Συντζανάκη ήταν η «συνήθης ύποπτος» Δημάκη Ντενίζ που βγήκε από το νερό σε 00:25:21 και έμεινε πρώτη μέχρι το τέλος.

Εξίσου έντονη ήταν και η δράση στο SPRINT αφού οι «μικροί» του Πανελληνίου Εφήβων έδειξαν ότι το νέο αίμα είναι πολύ δυνατό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ανεξάρτητο έφηβο Κ. Χατζηγεωργίου ενώ με 00:11:06 ο επίσης έφηβος Η. Αθανασόπουλος που αγωνιζόταν για το Πανελλήνιο.

Στο ποδήλατο η μάχη των πρώτων συνεχίστηκε αμείωτη με τους Γ. Σουβατζόγλου – Β. Κρομμύδα – Γ. Σκουλαρίκη να κάνουν τους καλύτερους χρόνους για την OLYMPIC. Αξίζει να αναφέρουμε και την ατυχία του Γ. Σκουλαρίκη, ο οποίος είχε και ένα ατύχημα αφού στο ποδήλατο «συγκρούστηκε» με μια δρομέα και αμφότεροι απέκτησαν μερικές γρατζουνιές. To αποτέλεσμα ήταν ότι ο Γ. Σκουλαρίκης έχασε πολύτιμο χρόνο, τον ρυθμό του και με λαβωμένο ποδήλατο την μάχη των μεταλλείων.

Στο τρέξιμο πλέον όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η πρώτη τριάδα είχε και άρωμα γυναίκας με τον Ξάνθο να καλύπτει την απόσταση σε 00:37:47, τον «τραυματία» Σκουλαρίκη δεύτερο με 00:38:42 και τρίτη την πολύ δυνατή Δημάκη με 00:39:05. Στο Sprint πιο γρήγορος ήταν ο Ε. Ζακυνθινός με 00:20:28 ενώ δεύτερος ήταν ο μόλις 15 ετών Α. Μαυρόγιαννης με 00:20:55 και τελικά πήρε και την πρώτη θέση overall στο SPRINT με 01:11:39 κερδίζοντας έμπειρους αθλητές και φυσικά τις καλύτερες εντυπώσεις. Τρίτο καλύτερο τρέξιμο από τον πολύ γρήγορο Σ. Δαμάλα 00:21:15 και δεύτερο Overall.

Οι τρεις ταχύτεροι για τις δύο αποστάσεις ήταν:
Για το Olympic: Γ. Σουβατζόγλου (02:02:28), Η. Ξάνθος (02:05:47), Β. Κρομμύδας (02:06:38)
Για το Sprint: Α. Μαυρόγιανης (01:11:39), Σ. Δαμάλας (01:11:52), Φ. Κωνσταντίνου (01:12:39)

SPYR6426  SPYR6579

Φυσικά οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές των κατηγοριών Paratriathlon, που δίνουν το παρόν κάθε φορά με πολύ καλές επιδόσεις.

Δείτε τα Ανεπίσημα Αποτελέσματα

Δείτε & Αγοράστε τις Επίσημες Φωτογραφίες για το Χαμόγελο του Παιδιού

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους χορηγούς μας για την συμμετοχή τους: NEW BALANCE, ARENA, BIKEME, PULSE 100, ZIPVIT, POWERADE καθώς επίσης και το YGIES PODI για την παρουσία του. Αρωγοί στον μεγάλο αυτό αγώνα ήταν φυσικά και οι εθελοντές που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε ότι τους ζητήσουμε..

Επόμενο και τελευταίο ραντεβού για το 2013 της Transition είναι ο «διαλειμματικός» αγώνας RUN+bike στις 08.12.2013.

Για εμάς ένας πολύ σημαντικό στόχος της χρονιάς επετεύχθη, αφού ο αγώνας αυτός ήταν ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής, είχε πολλές συμμετοχές πολύ υψηλού επιπέδου και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλοι τον απόλαυσαν όπως και εμείς.

Μείνετε Συντονισμένοι,
Transition Sports Team

 

Weather Camera - Live Stream

Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί όλο το χρόνο webcam με live stream και μετεωρολογικός σταθμός με συνεχή ενημερώση.

Φωτογραφίες από Αγώνες

Δείτε Φωτογραφίες από τον αγώνα Sprint Triathlon & Kids στη σελίδα μας στο FB και στη επίσημη ιστοσελίδα του Foto-trexoume.

Συνεργάτες / Υποστηρικτές